cofa EGO Menguasai Diri? Ketahuilah Kenapa Sebab Ego Anda 'Merana' - Apply Job Here - Pelbagai Jawatan Kosong Terbaru EGO Menguasai Diri? Ketahuilah Kenapa Sebab Ego Anda 'Merana' | Apply Job Here - Pelbagai Jawatan Kosong Terbaru
Home » , , , » EGO Menguasai Diri? Ketahuilah Kenapa Sebab Ego Anda 'Merana'

EGO Menguasai Diri? Ketahuilah Kenapa Sebab Ego Anda 'Merana'

Written By Roland Jb on Friday, October 20, 2017 | 8:53:00 AM

EGO Menguasai Diri? Ketahuilah Kenapa Sebab Ego Anda 'Merana'. Memang tidak dapat dinafikan mencari kerja merupakan proses yang amat sukar. Tetapi bagi mereka yang dipanggil menghadiri temuduga TAHNIAH!. Admin turut mendoakan kejayaan anda.

panduan temuduga kerajaan www.applyjobhere.blogspot.com

Tetapi sudahkah anda bersedia untuk menjawab soalan-soalan yang dilontarkan oleh panel penemuduga? Sudahkah anda mempunyai tips panduan temuduga kerajaan?


Ketahuilah mengapa ramai yang gagal dalam temuduga kerajaan. Statistik Ini bukan rekaan tetapi berdasarkan fakta yang didedahkan oleh penel penemuduga kerajaan daripada Suruhanjaya Perkhidmatam Awam Malaysia'.


1. Lebih 90% calon tidak membuat sebarang persedian. Ianya adalah disebabkan mereka tidak tahu apakah persediaan yang perlu dilakukan. Malahan, ada juga calon yang hadir ke sesi temuduga hanya secara sambil lewa sahaja!

Untuk maklumat terkini berkenaan perjawatan dalam kerjaya, LIKE/JOIN/FOLLOW kami;-

  1. FACEBOOK 
  2. TELEGRAM 
  3. TWITTER 
  4. LINKEDIN 

2. Tiada sebarang pengalaman dan kurang pendedahan. Masalah ini paling ketara bagi calon yang pertama kali menghadiri sesi temuduga kerajaan. Jadi, pastikan anda mempunyai sedikit pendedahan tentang situasi dan soalan-soalan yang mungkin ditanyakan oleh pihak penemuduga.

3. Komunikasi yang kurang lancar. Punca utama adalah disebabkan calon terlalu gementar dan terkesima dengan soalan-soalan yang diterima! Mereka tiada idea langsung tentang apa yang hendak dijawab!

4. Penampilan yang tidak tepat. Ramai calon tidak mengenakan pakaian dengan etika pemakaian yang betul sewaktu hadir ke sesi temuduga.

5. Over Confident! Terlalu yakin!. Kesilapan ini sering dilakukan oleh calon-calon yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang.

Berapakah Pelaburan Yang Sanggup Anda Keluarkan Untuk Berada Beberapa Langkah Ke Hadapan Berbanding Calon Yang Lain? Jangan biarkan ego menguasai diri anda.


Opp!, Jap...SAYA NAK TEKNIK NI CEPAT-CEPAT Admin, Bolehkah?

NAH!! NI DIA "TEKNIK BOMBASTIK" BAGAIMANA ANDA BOLEH LULUS TEMUDUGA KERAJAAN DENGAN MUDAH, TANPA MENGGUNAKAN SEBARANG "KABEL" ATAU BANTUAN DARI "ORANG DALAM"

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Jom Daftar Kerja Dengan JOOBLE

EGO Menguasai Diri? Ketahuilah Kenapa Sebab Ego Anda 'Merana'

Anda memiliki PMR, SPM, STPM, Degree dan sebagainya, kami merupakan portal jawatan kosong mengemaskini pelbagai jawatan kosong setiap jam.

Hantar Jawatan Kepada Saya

Enter your email address to subscribe to us.
We don't like to do spam!
Powered by Blogger.

Kemaskini Jawatan Terbaru

Jangan Terlepas Jawatan Ini

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Apply Job Here - Pelbagai Jawatan Kosong Terbaru - All Rights Reserved
Responsive by Mas Yadi Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger